Αγρόκτημα Βεζύρογλου – “Πάνω από 100 στρέμματα θερμοκηπιακής καλλιέργειας”

Αγρόκτημα Βεζύρογλου – “Πάνω από 100 στρέμματα θερμοκηπιακής καλλιέργειας”

01/11/2019

O κ. Αντώνης Βεζύρογλου Antonis Vezyroglou μέσα στις πολλές ενασχολήσεις του τόσο με το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ όσο και με τις πωλήσεις των Σαλατών της επιχείρησης, βρήκε λίγo χρόνο και απάντησε στις ερωτήσεις της VEZY TV.

1th2-683x1024.jpg

VEZY TV: κ. Βεζύρογλου, όπως βλέπουμε στην διάρθρωση του αγροκτήματος δίνεται ιδιαίτερη σημασία και στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Μάλιστα και σήμερα κατασκευάζονται νέα θερμοκήπια.
Ποια είναι η πορεία κατασκευής και πόσο είναι το συνολικό μέγεθος της Θερμοκηπιακής έκτασης;

Αντώνης Βεζύρογλου : Πράγματι το 2019 κατασκευάζουμε 30 νέα στρέμματα Θερμοκηπίου. Μπορούμε να πούμε ότι κάθε χρόνο αυξάνουμε την θερμοκηπιακή έκταση. Μέχρι το

2015 κατασκευάστηκαν περίπου 20 στρέμματα. Κατά το 2016 κατασκευάστηκαν 10 στρέμματα. Το 2017 κατασκευάστηκαν 20 στρέμματα και το 2018 κατασκευάστηκαν άλλα 20 στρέμματα.
Σήμερα η «Απ΄ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου» και μετά την κατασκευή του 2019 διαθέτει πάνω από 100 στρ. Θερμοκηπίων.

VEZY TV: Τι καλλιεργείτε μέσα σε αυτά;
Αντώνης Βεζύρογλου : Στα θερμοκήπια μας καλλιεργούμε όλα τα baby φύλλα της γκάμας που διαθέτουμε!

VEZY TV: Καλλιεργείτε σε εξωχώραφα εκατοντάδων στρεμμάτων. Καλλιεργείτε σε διχτυοκήπια δεκάδων στρεμμάτων. Ποια είναι τα πλεονέκτημα των Θερμοκηπίων και γιατί τα χρειάζεται η μεγάλη αυτή μονάδα;

Αντώνης Βεζύρογλου : Τα Θερμοκήπια έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:
• Επιτρέπουν την παραγωγή κατά τους χειμερινούς μήνες όπου έξω μπορεί να χιονίζει ή να έχει παγετό
• Επιτρέπουν καλύτερο έλεγχο της παραγωγής από άποψη κλιματολογικών συνθηκών, και άρα καλύτερη ποιότητα παραγόμενου προϊόντος
• Διασφαλίζουν περισσότερο την παραγωγή καθώς η καλλιέργεια είναι προστατευμένη

1th1-copy-1280x573-xtFr7.jpg

VEZY TV : Ποιος ο μελλοντικός στόχος σας σε σχέση με την κατασκευή νέων θερμοκηπίων και την καλλιέργεια νέων ειδών μέσα σε αυτά;

Αντώνης Βεζύρογλου : Υπάρχει πλάνο για περαιτέρω επέκταση των ΘΚ το οποίο εξαρτάται από την αύξηση της ζήτησης στα είδη μας. Το πιο άμεσο πλάνο (για το χειμώνα 2020-21) είναι άλλα 30 στρέμματα.
Όσον αφορά στα νέα είδη, είμαστε σε περίοδο πολλών δοκιμών ποικιλιών και νέων ειδών, με σκοπό να κατασταλάξουμε σε κάποια νέα είδη που θα παράγουμε τα επόμενα χρόνια.
Αυτό βέβαια θα επηρεαστεί και από τις έρευνες αγοράς που διενεργούμε με σκοπό να δούμε τι καινοτόμες σαλάτες πραγματικά θέλει η ελληνική αγορά.

1th3-copy-1280x853-oB7M6.jpg

VEZY TV: Πόσους τόνους προϊόντων παράγεται στα Θερμοκήπια;

Αντώνης Βεζύρογλου : Στα 100+ στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών παράγουμε πάνω από 600 τόνους baby leaves ετησίως.