Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου, στο καθημερινό τραπέζι!

Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου, στο καθημερινό τραπέζι!

18/12/2021

Οι σαλάτες μας είναι πιο λαχταριστές και πιο φρέσκιες από ποτέ! Το καταλαβαίνουμε από την τρυφεράδα και τη νοστιμιά των φύλλων, καθώς ξαφνικά, μας δημιουργείται η ανάγκη να τρώμε πιο συχνά λαχανικά, όχι μόνο επειδή πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας, αλλά επειδή καταλαβαίνουμε με την πρώτη μπουκιά ότι αυτά τα «φυλλαράκια», είναι μοναδικά!

Η εταιρεία τροφίμων Α. ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ τα παράγει σε μία κάθετη μονάδα με έδρα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου βρίσκεται και το ιδιόκτητο αγρόκτημα της οικογένειας Βεζύρογλου, μετρώντας περισσότερα από 100 χρόνια ζωής. Παράγονται αποκλειστικά φυλλώδη λαχανικά – baby φύλλα, που καλλιεργούνται και τυποποιούνται εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνικές ήπιας καλλιέργειας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Η εταιρεία έχει τη μεγαλύτερη σε όγκο παραγωγή φυλλωδών

λαχανικών στη Β. Ελλάδα και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες της χώρας. Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα baby φύλλων της Ελλάδας, γεγονός που της προσδίδει χαρακτηριστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Η ήπια καλλιέργεια συνιστά μία ομπρέλα διαδικασιών και εσωτερικών συστημάτων ελέγχου που επιτυγχάνεται σε όλα τα στάδια, με τη συνεχή παρακολούθηση πεδίου από εξειδικευμένο προσωπικό και μέσω προηγμένης τεχνολογίας.

Και κάπως έτσι, φτάνουν στο πιάτο μας, Βaby Φύλλα (leaves), νεαρά φύλλα λαχανικών μικρού μεγέθους (~10cm): αποτελούν τη νέα τάση στη σύγχρονη διατροφή λόγω της εμφάνισης, της μεγαλύτερης διατηρησιμότητας και των περισσότερων επιλογών, για την παρασκευή σαλάτας. Από τα περιβόλια του Βεζύρογλου, η σαλάτα που συνήθως έπαιζε δεύτερο ρόλο στο τραπέζι, γίνεται πρωταγωνίστρια!