Οι ιστορίες του Αντώνη Βεζύρογλου και της “απ΄τα περιβόλια του Βεζύρογλου” απο την Rijk Zwaan

Οι ιστορίες του Αντώνη Βεζύρογλου και της “απ΄τα περιβόλια του Βεζύρογλου” απο την Rijk Zwaan

05/09/2017

Το αγρόκτημα ιδρύθηκε το 1914 και στράφηκε στην παραγωγή κηπευτικών με την επωνυμία “απ’τα περιβόλια του Βεζύρογλου” το 2006.

Αποτελεί μια σύνθετη, κάθετη και ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής τυποποίησης φρέσκων φυλλωδών λαχανικών. Η παραγωγή γίνεται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας σε αγρόκτημα 700 στρεμμάτων, με 250 στρέμματα δικτυοκήπια και 65 στρέμματα θερμοκήπια. Με έμφαση στην καινοτομία, τα προϊόντα του αγροκτήματος με σήμα κατατεθέν τον λαγό που εκφράζει την φρεσκάδα των λαχανικών, στοχεύουν στην ποιότητα, στην αξιοπιστία της εταιρίας και στην εξυπηρέτηση των πελατών της. Ο Αντώνης Βεζύρογλου είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και διεύθυνε την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης.

Αντώνης Βεζύρογλου / Ιδιοκτήτης, Διευθύνων Σύμβουλος:

Τα πρώτα δύο-τρία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Δεν γνωρίζαμε ούτε την καλλιέργεια. Η σχέση μας με την Rijk Zwaan Hellas, τότε Agrosystem, ξεκίνησε από τον πρώτο καιρό, συγχρόνως που ξεκινήσαμε την παραγωγή μαρουλιών. Θυμάμαι το πρώτο κουτάκι που αγόρασα ο ίδιος από ένα κατάστημα αγροεφοδίων της περιοχής μας, από τότε έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με την Rijk Zwaan, τα πρώτα χρόνια ήταν κυρίως αγροτεχνικής συμβουλευτικής, αφού μάθαμε λίγο πολύ τις καλλιέργειες, αρχίσαμε κάποιες εκδρομές, επισκέψεις στο εξωτερικό, δηλαδή άρχισε η επαφή με παραγωγούς του εξωτερικού, πολύ μεγαλύτερης από τη δική μας έκταση, σε άλλους παράγοντες της αγοράς του εξωτερικού, και όλα αυτά στο πλαίσιο της επιμόρφωσης και της ενημέρωσης από την Rijk Zwaan και αντίστοιχα από εμάς της προετοιμασίας για κάτι καλύτερο. Κάθε χρόνο με τους γεωπόνους της Rijk Zwaan βάζουμε ένα πλάνο δοκιμαστικών πειραματικών ποικιλιών ώστε να βελτιώσουμε την επιλογή των καλλιεργειών για την επόμενη χρονιά. Πλέον η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή, με τρείς λέξεις θα μπορούσαμε να την συνοψίσουμε ότι μας εμπιστεύονται, μας ακούνε τα αιτήματα μας, τα προβλήματα μας και μας υποστηρίζουν.”

Δείτε το Video ΕΔΩ